De omgeving

Lagrenie wordt omgeven door bos, dat bekend is in de streek vanwege de grote oogst van eetbare paddenstoelen, onder andere eekhoorntjesbrood en cantharellen. Er zijn reeën, buizerds en uilen te bewonderen en op het terrein vindt u oude muurtjes, vruchtbomen en notenbomen. Het is er altijd heerlijk rustig thuiskomen na een dag genieten van bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt, en die zijn er in overvloed.

Lagrenie ligt op 2 km afstand van het dorp Groléjac, waar u o.a. een bakker, slager, supermarkt en diverse restaurantjes vindt.

Te zien en te doen

Kanoën op de rivier, fietsen naar Sarlat over de speciale piste cyclable, wandelen, paardrijden, de wereldberoemde grotten van Padirac, Lascaux of La Roque Saint Christophe in Les Eyzies en de vestingstadjes Domme en Monpazier. Er zijn ook verschillende prehistorische openluchtmusea in de omgeving.

Markten

Er zijn bijna elke dag van de week markten in de vele historische dorpjes in de omgeving. Een speciale attractie is de zaterdagmarkt in Sarlat, een van de mooiste steden van Frankrijk, meer informatie: sarlat-tourisme.com
Er zijn in dorpen in de buurt en ook in Groléjac in de zomermaanden iedere week feestelijke maaltijden aan lange tafels op het dorpsplein.

Kastelen en Tuinen

De beroemde kastelen van Castelnaud en Beynac, waar Richard Leeuwenhart nog is geweest, zijn prachtig gerestaureerd.
Er zijn schitterende tuinen te bewonderen, meer informatie: eyrignac.com en marqueyssac.com

Kinderen

Ook zijn er veel attracties voor kinderen in de omgeving, zoals het Parc Reserve Zoölogique in Calviac: reserve-calviac.org
Meer informatie over de vele activitieiten voor kinderen is te vinden op: guide-du-perigord.com

Golf en de Dordogne vanuit de lucht…

Op een kwartier en op een half uur rijden vindt u golfbanen en vanaf het vliegveldje van Domme, op vijftien minuten afstand gelegen, kunnen rondvluchten worden gemaakt en bij Beynac vertrekken bij mooi weer elke ochtend en elke avond luchtballonnen, waarmee je vluchten kunt maken.

Eten & drinken

Er zijn tientallen restaurants in het nabijgelegen middeleeuwse stadje Sarlat, en in het hoogseizoen is het er gezellig druk op de vele terrasjes. Het gebied staat vooral bekend om zijn walnoten en eenden. De dorpen en steden in de buurt hebben volop restaurants in verschillende prijsklassen, van fine dining tot authentieke maaltijden aan de boerentafel.
Cahors en Bergerac staan bekend om hun uitstekende wijnen en er zijn verschillende chateaux die proeverijen van deze wijnen organiseren.